NK Indoor 2024: HBS Ons Genoegen in de prijzen!

Afgelopen weekend werden de Nederlands kampioenschappen indoor voor junioren en senioren georganiseerd in de Maaspoort in Den Bosch.

Voor HBS Ons Genoegen deden op zaterdag bij de junioren zusjes Kris en Jessie van de Munckhof mee bij de Dames Recurve Onder 18 en Compound Onder 21.

In de kwalificatie wist Jessie een score van 553 punten te schieten, waarbij ze op een 6de plaats terrecht kwam.

In de kwartfinale kwam Jessie ondanks een goede score één puntje tekort waardoor een 5de plaats het eindstation was.

Kris wist in de kwalificatie een mooie score van 537 punten te schieten wat een 2de plaats in de ranking opleverde.

In de kwartfinale liet ze haar tegenstander kansloos met een 6-0 overwinning waarna ze in de halve finale helaas zelf met 6-0 de overwinning moest laten aan haar tegenstander. In de bronze finale herpakte zich waarna een hele mooie 3de plaats in de wacht werd gesleept!

Op de zondag werd het NK voor senioren gehouden waar Jordy Berx met een score van 288 punten een 8ste plaats wist te behalen in de kwalificatie. De 1/8 finale werd vervolgens meteen gewonnen met een score van 144 tegen 142, waarna ook de kwartfinale werd gewonnen met een score van 147 tegen 145. De halve finale wist Jordy een gelijke score te schieten als zijn tegenstander 148 tegen 148 (van de mogelijke 150 punten), waarna een shoot-off volgde, deze wist Jordy helaas niet te winnen waardoor de bronzen finale geschoten moest worden.

In de bronzen finale wist Jordy met een score 146 tegen 145 de bronzen medaille in de wacht te slepen! Een zeer mooi resultaat!

Overige uitslagen NK Senioren:
Kris van den Munckhof (dames recurve) 9de
Jessie van den Munckhof (dames compound) 7de

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven