Jessie en Kris van den Munckhof naar Youth Cup Bulgarije

Afgelopen week hebben in Sofia Bulgarije de zusjes Jessie en Kris van den Munckhof namens Nederland Jong Oranje meegedaan aan de 1e Youth Cup van 2024.

Waar Jessie al eerder werd uitgezonden met het nederlandse team was het voor zusje Kris de eerste keer, een mooie ervaring en loon naar het harde werken van afgelopen jaar.

Voor Jessie begon de open ronde in de categorie Dames Compound O21 met een prima 12de plaats met een score van 659, waarna ze in de kwart finale de franse Chloe Leroy versloeg met 137 tegen 134 punten, vervolgens schoot ze de halve finale tegen de eveneens franse Lea Girault een mooie score van 142 tegen 142, een shoot-off moest geschoten worden om de winnaar te bepalen, maar helaas was de pijl van Jessie net niet goed genoeg om de finale te bereiken.

In de bronze finale mocht Jessie tegen de Britse Chloe A’Bear schieten, waarna ze met een score van 137 tegen 132 de bronzen finale in de wacht wist te slepen! Een hele mooie prestatie!

Kris wist bij de Dames recurve O18 in de open ronde een 39e plaats te halen met een score van 576 punten. Waarna er een lange weg stond te wachten naar de finale. De 1/24ste finale werd gewonnen van de Cyprische Chrystalla Motiti met 7-3, waarna in de 1/16de finale de als 7de geplaatste Ukrainse Larysa Musiienko het onderspit moest delven, 6-2 en op naar de 1/8ste finale!

In de 1/8ste finale was de Duitse Paulina Middendorff de tegenstander, deze partij wist Kris helaas net niet te winnen, en verloor ze met 6-4. Een zeer nette 9de plaats was het eindstation op het eerste internationale toernooi van Kris, een prestatie om trots op te zijn! Tijdens de teamfinales wisten Jessie samen met haar teamgenoot eveneens een bronzen medaille in de wacht te slepen door in de

kleine finale te winnen van Hongarije met een score van maar liefst 154 van de 160 punten!

Kris wist met het dames team de eerste finale ronde nog te winnen, maar in de kwartfinale bleek Ukraine een maatje te groot en wisten net te winnen. Een mooie 5de plaats voor het dames O18 team!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven